• Adres: Aalsmeerderweg 283-26 in Aalsmeer
  • Tel: +31(0)6 431 483 94
  • Email: info@elitebodytec.nl

Blog

High Intensity Interval Training (HIIT) is hot! Maar wat is het en hoe werkt het?

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je fitnessniveau te verbeteren, dan is HIIT (High Intensity Interval Training) een geweldige optie. HIIT is een intensieve training waarbij je korte sprints of intensieve oefeningen doet in korte periodes. Deze training is perfect als je op zoek bent naar een uitdagende manier om je spieren te versterken, je conditie te verbeteren en vet te verbranden. HIIT training kan veel voordelen bieden. Ben jij benieuwd of HIIT training wat voor jou is? Je leest het in deze blog!

Fitter en gezonder door HIIT

HIIT is een effectieve manier om calorieën te verbranden en spieren te ontwikkelen. Doordat je korte periodes van intense activiteit doet, verbrand je meer calorieën dan bij lange periodes van lage intensiteit. Ook is HIIT training een effectieve manier om je conditie te verbeteren. Je hart en longen werken harder en je verbetert je uithoudingsvermogen. Met HIIT training kun je een effectieve training doen in slechts een paar minuten. Zo kun je je fitnessniveau verbeteren zonder dat je te veel tijd kwijt bent aan een training. Dit biedt voor veel mensen een uitkomst! Om HIIT training effectief te maken is het belangrijk dat je de juiste oefeningen kiest. Kies oefeningen die intens zijn, zoals sprints, burpees, kniebuigingen en mountain climbers. Je kunt ook gebruik maken van krachttoestellen of gewichten om je oefeningen nog intensiever te maken. Als je het vol blijft houden zul je merken dat je fysiek fitter en sterker wordt!

Zitten er ook nadelen aan HIIT training?

Voordat je start met HIIT training, is  het goed om te weten dat er ook enkele nadelen zitten aan deze vorm van trainen. Ten eerste kan HIIT training een hoge impact hebben op je lichaam. Omdat het zo intensief is, kan het je spieren en gewrichten overbelasten. Als je niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot blessures en vermoeidheid. Als je ongetraind aan HIIT training begint, liggen blessures snel op de loer. Je doet er daarom goed aan om eerst aan je algehele fitheid te werken, zodat je spieren en pezen gewend raken aan de hoge belasting. Ook kan HIIT training je hartslag en bloeddruk verhogen. Door de hoge intensiteit kunnen deze waarden verhogen, wat niet goed is voor mensen met een hoge bloeddruk of hartproblemen. Als je een van deze aandoeningen hebt, is het belangrijk om je huisarts te raadplegen voordat je begint met HIIT oefeningen.

Een HIIT training proberen? Een proefles is geheel vrijblijvend!

HIIT training kan een effectieve manier zijn om je fitnessniveau te verbeteren. Door korte periodes van intense activiteit te doen, kun je meer calorieën verbranden, je spieren versterken en je conditie verbeteren. Door de juiste oefeningen te kiezen en af te wisselen, kun je een effectieve training doen in slechts een paar minuten. Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt om je lichaam te laten herstellen, zodat je het optimale resultaat behaalt.

× Hoe kan ik je helpen?